Bir Hücrenin merkezindeki yaşam inner life of the cell harvard hughes instute medical


Bir Hücrenin merkezindeki yaşam ..Harvard Üniversitesinde 2006 da yapılan animasyon ile bilimin ışığında hücrenin içindeki yaşamın güzellikleri gösteriliyor. video için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.


veya

Yüksek çözünürlük savaşının galibi Blu-ray

Sony’nin formatı Blu-ray arasındaki savaşın sona erdiği anlamına geliyor. Blu-ray bundan böyle bu sektördeki standart format olacak.
Warner Bros şirketinin geçen ay filmleri sadece Blu-ray formatında çıkaracağını ilan etmesinin, Toshiba’nın bu teknolojiyi terketmesinde etkili olduğu belirtiliyor. Adını, veri yazıp okumak için kullanılan mavi - mor lazer ışınından alan Blu-ray disk (BD), Sony’nin yüksek çözünürlüklü yeni nesil optik disk formatına verdiği ad. Bu tür diskler çok miktarda veri depolanmasını sağlıyor; bu da görüntü ve ses kalitesini artırıyor.Örneğin Blu-ray, tek katmanlı bir DVD’de saklanabilen verinin beş katını (26 GB) hafızasında saklayabiliyor. HD DVD disklerse 15 GB’ya dek veri saklayabiliyor. NTVMSNBC

Yüzen otomobil Lotus Elise


Bond hayranı Frank Rinderknecht, Lotus Elise marka otomobili su geçirmez, basınca dayanıklı, üstelik de su altında balık gibi yüzebilen bir hale getirmiş. 750 bin sterline

ilgili video için tıklayın


Fransa Alstomdan, yeni hızlı tren 360 km


Fransa'nın ve dünyanın önde gelen mühendislik, enerji ve taşımacılık şirketi Alstom, yeni hızlı tren konsepti geliştirdi.
AGV (Automatrice a Grand Vitesse) adı verilen ve saatte 360 km hız yapabilen tren, her vagonun altına yerleştirilen motorları sayesinde bu hıza ulaşabiliyor.
TGV adı verilen hızlı trenlerin ardılı olarak görülen, önemi anlamında havacılıktaki Airbus A380 ile kıyaslanan AGV'nin La Rochelle'de yapılacak tanıtımına Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de katılımı bekleniyor.
İtalyan demir yolu şirketi NTV'nin şimdiden 25 tane ısmarladığı, AGV'nin her vagonunun önünde ve arkasında birer motoru bulunuyor.
Sadece bir lokomotifin çektiği TGV'nin azami hızı saatte 320 km idi.

Türkiyenin Elektronik kimlik kartı e-kart


TÜBİTAK'ın üzerinde çalıştığı projeyle elektronik kimlik kartı uygulamasına 2009 yılında geçilecek. Mart ayında pilot bölgede denenecek ''vatandaşlık kartı'' için TÜBİTAK hazırlık yapıyor. Hastane önlerinde, devlet dairelerinde çok sık rastladığımız kuyruklar 2009 yılında sıradan görüntüler olmaktan çıkacak. Elektronik devlete geçiş çalışmaları kapsamında TÜBİTAK'ın hazırladığı kartla, vatandaşlık kartı, yani "elektronik kimlik sistemi"ne geçilecek. Yeni sistemle her işlem için devlet dairelerine gitme devri de sona erecek. Birçok işlem internet vasıtasıyla yapılabilir şekilde düzenlenecek.

KOPYALANAMAZYüzde yüz güvenli olacağı bildirilen kartın kesinlikle kopyalanamayacağı da ifade ediliyor. 2009 yılında başlayacak uygulama nedeniyle TÜBİTAK'ta yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Elektronik kart, öncelikle sağlık karnelerinin ve reçetelerin tarihe karışmasını sağlayacak. Doktorlar hastaya vereceği ilacı "elektronik vatandaşlık kartı"nın üstüne işleyecek. Hasta, kartını alıp eczaneden ilacını alacak, Sigorta kurumu da parayı ödeyecek. Şu an kullandığımız kimlik kartlarına göre güvenliği son derece artırılmış olan bu kartlar, devletin elektronik hizmet verdiği tüm kurumlarda kullanılabilecek. Vatandaşın yapması gereken tek işlem, kendini devlete elektronik olarak tanıtmak. Kullanım önceliği sağlık alanına verilen kartın kısa sürede tüm kamu kuruluşlarında uygulamaya geçmesi bekleniyor. (CNNTürk)

 
Add to Technorati Favorites