İngiltere görünmeyen tank yaptı

İngiltere'de geçtiğimiz hafta yapılan tatbikatta tankların ve birliklerin çıplak gözle görünmesini engelleyen üstün teknolojinin denenmesi başarıyla gerçekleştirildi.
LONDRA (İHA) İngiliz Savunma Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı ve kamuoyundan sır gibi saklanan araştırmayı Sun Gazetesi'ne değerlendiren bir yetkili, "İnanılmaz bir buluş. Şayet tanıtımını kendim yapmıyor olsaydım hayatta inanmazdım. Araziye baktığımda çalılar, yeşillik ve ağaç gördüm. Halbuki aslında karşımda uzun namlulu bir tank duruyordu" dedi.
QinetiQ Firması'nın mühendis ve bilim adamlarının katkılarıyla geliştirilen teknolojide tankın üzerine geçirilen özel silikonla yansımanın önüne geçilmesi öngörülüyor. Böylece bakan şahıs tankın arkasındaki manzaraya odaklanıyor. İngiliz Savunma Bakanlığı aynı sistemin askerler üzerinde de denendiğini açıkladı.
Londra'daki Imperial College'dan konunun uzmanı Prof. Sir John Pendry, "Şayet yeterli imkan tanınırsa 5 yıl içinde savaşlarda uygulanan teknik tamamen değişecek. Teori planlandı. Asıl çalışma bundan sonra başlıyor" diye konuştu.
yenisafak
 
Add to Technorati Favorites